vineri, 25 mai 2018

Finala Cupei Moldovei: Milsami Orhei - ZIMBRU CHIȘINĂU, 23.05.2018


Au trecut două zile de la finala cupei, gândurile s-au limpezit și am decis să scriu câteva rânduri despre ceea ce s-a întâmplat înaintea meciului, dar și în timpul acestuia.


Voi începe cu partea mai puțin plăcută pentru orice suporter zimbrist. Echipa a pierdut meciul și a rătat participarea în preliminariile Ligii Europei. Un moment puțin plăcut, dar așa e viața... Uneori e nevoie să învățăm și să pierdem.
Important este ca tânăra generație de jucători să nu fie demoralizați, dar să muncească mai mult, căci prin muncă asiduă vom avea performanțe. Am mari speranțe în acești jucători și sunt sigur că în viitor ne vor bucura cu victorii.

Finala cupei a fost așteptată cu suflet la gură de toți suporterii galben-verzi. Lumea s-a mobilizat pe rețelel de socializare, iar filiala din Londra a venit cu un mesaj foarte tare:



Pentru meciul dat s-a pregătit o coregrafie de 200 m2, fiind cea mai mare coregrafie realizată vreodată în spațiul pruto-nistrean. Nu cred că în viitor cineva din Basarabia va realiza ceva mai bun, dacă nu vom accepta noi o altă provocare. :)
De menționat că s-a muncit 4 zile, inclusiv și câteva nopți. Totul ca pentru să realizăm ceea ce ne-am schițat - o coregrafie de care să fim mândri și care să demonstreză că suntem cei mai buni pe scena moldovenească.



Coregrafia a fost urmată de un spectacol pirotehnic, iar pentru aceasta s-au folosit circa 40 de fumigene. Le transmitem Federației de Fotbal salutări și le reamintim că cultura ultra' nu poate exista fără materiale pirotehnice. Apropo, acest spectacol demonstrează pentru a suta oară că fumigenile sunt inofensive și pot fi folosite fără grijă.



La meci au fost prezenți circa 450 de suporteri activi, fiind un nou record pentru mișcarea galben-verde. Am avut reprezentanți din mai multe orașe - Nisporeni, Iași, Constanța și Poltava, Ucraina - ceea ce a demonstrat unitatea peluzei - ideea pentru care și s-a reformat la începutul acestui an Sectorul 8. O prezență destul de masivă accentuează încă o dată că lucrurile merg spre direcția corectă și există probabilitatea ca în viitor să avem la fiecare meci de acasă un sector stabil de 200 de persoane.


Vreau să le muțumesc din suflet fraților din Iași, care au pregătit un mesaj pentru acest meci:

"Azi stăm frate lângă frate, în peluză e spectacol
Uniți umăr lângă umăr, depășim orice obstacol!”



Spre final vreau să concluzionez că ceea ce ați văzut la acest meci e doar un început și doar fiind uniți și implicați activ, vom realiza lucruri și mai mărețe.

Iubiți Zimbru, mama și terciul dimineața!

Cu respect,
Anto

P.S. Mai jos găsiți mai multe fotografii de la meci.












Antrenamentul dinaintea meciului cu Milsami:



Corteo:




Numai ZIMBRU!!!